tirsdag den 9. august 2011

Sommerens løjer!


Søren Espersen holder tale
på DFs landsmøde.
     Sommeren er snart ovre og især juli måned har ikke været noget at prale af rent vejrmæssigt, men der har alligevel været rigeligt med muligheder for at more sig. Når solen skinnede, var - og er der en måneds tid endnu, Tivoli og Dyrehavsbakken og så har der været Dansk Folkepartis og Liberal Alliances sommermøder  og når det var regnvejr, var der de mange tilrejsende cirkus. Alle de nævnte eksempler, ude- som indendørs, kunne præsentere deres egne klovner, tryllekunstnere og andre former for illusionister.

     Nu er der snart gjort klar til det helt store efterårs underholdningsprogram på TV, nemlig valgkampen - og regeringen, sammen med Dansk Folkeparti, der tilsammen er i mindretal i samtlige opinionsmålinger, griber nu til kunsten at trylle væk, hvad De for nylig har tryllet frem, nemlig regionerne – og det må man lade dem, de gør virkelig noget for underholdningens skyld – og for at det ikke skulle være nok, så foreslår de nu også karaktergivning i skolerne for de mindste klasser. At komme med tiltag for at imødegå den globale og danske økonomiske krise hører ikke med til programmet, thi det er en tabersag, når man har haft ansvaret i senest 10 år.

     Så kom ikke her og sig, at ikke også regeringen, her til efteråret, vil give os cirkus for alle pengene. De vil ganske sikkert præsentere os for retoriske omvendte lommetyve på stribe, sort tale, mudderkastning, knivkastere, pauseklovne som kendisser på stribe og illusionsnumre i manegen i den helt store stil.

     Når året så er omme vil vi kunne sige, at det var året med megen morskab trods dårligt vejr - og noget så fænomenalt som indendørs stormvejr af orkanstyrke.