tirsdag den 16. august 2011

DFs ædle kamp for de fattige?

     Da man for nylig erfarede, at DF’s fokusområde, eller valgslogan, om man vil, op til valget vil være, at bekæmpe den voksende ulighed mellem rig og fattig her til lands, var det svært at vide om man skulle grine eller græde, thi denne udmelding er i sandhed fuldkommen absurd. 
   DF har i de forløbne ti år støttet den borgerlige regering i en forøgelse af den sociale ulighed. 

     De sidste tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser med skræmmende tydelighed, at fattigdommen fortsætter med at vokse i Danmark, som den har gjort det, siden den borgerlige regering tog over i 2001.

     Regeringen forsøger efter bedste evne, at overbevise befolkningen om, at når noget viser sig at være positivt, er det fordi regeringen er dygtig og ansvarlig, men går det den anden vej, er det den globale afmatning og dårlige konjunkturers skyld.

    Tal for 2009 viser, at fattigdommen i Danmark er steget til næsten 350.000 personer, en stigning i forhold til 2005 på 45%, eller i alt 108.000 personer.
- Hver tiende enlige lever i fattigdom med sit barn.
- Hver anden på kontanthjælp lever i ussel fattigdom, hver femte i permanent, ussel fattigdom.


    Siden 2002 er antallet af børn der lever i relativ fattigdom steget. I alt lever ca. 75.000 børn i relativ fattigdom i Danmark.

     Starthjælp, 450-timers regel og kontanthjælpsloft er ordninger, som er med til at øge uligheden, ordninger støttet af Dansk Folkeparti med oprejst pande.
- De unge mærker det i forhold til, at SU-kort til offentlig transport er steget.
- Børnefamilierne har fået skåret i børnechecken,
- Dagpengeperioden er halveret i en periode med knap 200.000 ledige og nu er det så pensionisterne og efterlønsmodtagernes tur.

     Antallet af hjemløse er steget drastisk - og familier, der søger hjælp fra frivillige organisationer er steget voldsomt. Er besparelserne på de 20 milliarder kroner i årerne fra 2004 til 2007, sammen med penge der er gået til overbetaling af privathospitaler, fradrag for sygeforsikringer og ufinansierede skattelettelser til de rigeste, altså dem der har rigelig i forvejen, årsagen til denne skævhed ?

     Efter dette imponerende rædselsårti med en borgerlig regering, støttet af DF, så tillader samme parti sig den nærmest fantastiske frækhed, at erklære sig selv for bannerfører for de selvsamme mennesker, som regeringen har pisset på i 10 år.


Så er der langt om længe ikke i dette land nogen grænse for frækheder og absurditeter udi det politiske.