mandag den 29. august 2011

Nye Hoveder til Nye Problemer

     Nu da valgkampen er kommet i gang, bliver der allerede sagt og skrevet meget, men man kan vist godt sige, at økonomien er dette valgs hovedtema.
     Danmark er i recession, det er et faktum - og når vi ser på de negative konsekvenser, så siger regeringen, at det er konjunkturerne - kajakpriserne i Grønland, kaffepriserne i Venezuela, hvedepriserne i Ukraine, osv, der er årsagen til problemerne. Og når noget går godt, så siger regeringen, at det er fordi de er så dygtige og fornuftige, at vi bør stemme på dem en gang til.


     Man skal være noget nær professor i nationaløkonomi for at kunne gennemskue hvad der egentlig bliver talt om – og fordi, der netop bliver talt mere end der egentlig bliver sagt er det ikke nemt, at forsøge at være en seriøs vælger. - Det er der for så vidt heller ikke noget nyt i.


     Det kunne måske siges, at denne gode pointe kunne få een til at mene, at vi i det mindste må skifte regering nu, omend den muligvis ikke forekommer så meget mere spændende, end den, der sidder i forvejen. Men det vil dog være en ny regering, med nye navne, og måske bare en smule nye tilgange til nogle af problemerne. Og som den kloge Einstein engang sagde: Man kan ikke løse et problem med samme hjerne som skabte det.

     Ud over det generelle behov for et frisk pust i korridorerne, så er et andet hovedmotiv, til trods alt, at stemme SF eller S, at vi efter disse 10 lange år må se til , at DF ikke længere fortsætter med at have den indflydelse, de har haft alt for længe i dette land.

     Hver gang, de har lagt stemmer til et lovforslag, har de fået flere stramninger for indvandrere til gengæld, som kun er med til at gøre integrationen sværere og sværere for de relativt få indvandrere, som det i virkeligheden drejer sig om.

     DFs hovedtema i enhver valgkamp, også når alle andres hovedtema er økonomien, er flygtninge- og indvandrerpolitikken - og nu skal der oven i købet igen flere stramninger til, mener de.
    
     Dette parti eksisterer udelukkende på grundlag af sådanne enkeltsager, der i virkelighedens verden langt fra fylder så meget, som de ønsker at gøre det til. 

     I disse tider, hvor politik består af hurtige slogans og velklingende one-liners, så lad os få lidt "Frisk luft over Danmark"...............lad os ikke "få Danmark tilbage", men lad os forsøge, at bevæge os frem mod et nyere og bedre Danmark, hvilket tydeligvis kun kan lade sig gøre med nogle andre, end dem, der sidder godt fastklistret til taburetterne lige nu...............