tirsdag den 9. august 2011

Fodboldens halvhjerner

   
     Så er fodboldsæsonen skudt i gang, alle medvirkende i og omkring denne store underholdningsbranche er oppe i fulde omdrejninger, det gælder spillere, ledere, journalister, publikum, roligans og hooligans – og, som når man løfter en sten, myldrer det frem med underlige, ulækre kryb og her tænker jeg naturligvis på alle halvhjernerne, der elsker denne sport, ikke for fodboldspillets skyld, men fordi her starter sæsonen igen for en konfrontation mellem de forskellige fan’s - og her er chancen for legemlig udfoldelse i form af tæv og tumult med politiet som aktører.

     Disse seancer koster samfundet astronomiske summer - og sagesløse mennesker i nabolaget en masse ulemper. Omkring 80% af tilskuerne er sikkert fredelige folk, der elsker god fodbold – og resten elsker en god og beskidt gadekamp. Disse resterende 20% har sjældent noget direkte tilhørsforhold til fodboldklubberne og har end ikke interesse i den aktuelle fodboldkamp, men de dominerer desværre fuldstændig billedet af selve begivenheden.

     På TV kan man se, hvor stort et arbejde politiet lægger i forberedelserne til før, under - og ikke mindst efter fodboldkampene for at holde kombatanterne adskilt - og det er mig en gåde, hvorfor man ikke blot lader disse halvhjerner tørne sammen og tæve løs på hinanden, videofilmer dem og efterhånden som de bliver trætte og mørbanket, griber til anholdelse og benytter fimene som bevisførelse i efterfølgende sigtelser og retssager for vold og gadeuorden. Det virker som om idioterne ligefrem venter på, at politiet skal blande sig for, at der rigtig kan blive ”fest i gaden”.

     Hvor længe skal folk, der benytter en god fodboldkamp til en god og spændende oplevelse finde sig i ikke at kunne færdes roligt og trygt i og omkring disse fodboldstadions en ellers fredelig søndag eftermiddag eller aften ?


     Lad dog idioterne slå hinanden til lirekassemænd, det er jo det de vil, det er det de er kommet for- og vi lever vel i et frit land. Efterhånden som de således har slået hinanden til til plukfisk, kan de passende underholde publikum uden for stadion, før og efter kampen ved at dreje på lirekassens håndsving. Det er vel en mere fornuftig form for legemsudfoldelse