onsdag den 3. august 2011

Behold nærdemokratiet

     På et tidspunkt var undertegnede af den mening, at det ville være en god ide at nedlægge regionerne, og lade kommunerne og staten stå for administrationen af sundhedsvæsenet. 
   Men nu erfarer jeg, at det vil komme som et forslag fra Dansk Folkeparti, der mener at man kan spare ca. 500 millioner kroner derved, hvor de så end har det regnestykke fra - og at det er hjerteblod for Det konservative Folkeparti, som de siger - og Venstre vil meget gerne kigge på det. 
   Når disse tre reaktionære partier synes, at det kan være en god ide, så er det klart, at man er nødt til at revidere sin opfattelse, når nu man opfatter sig selv som et menneske, der går ind for fællesskab og solidaritet.
   Danmark er ganske vist et lille land med kun 5,5 millioner indbyggere, og dermed antalsmæssigt på størrelse med Hamburg. 
   Men som tidligere  handels- og omkringrejsende har jeg i årenes løb været i nærkontakt med mennesker fra alle tænkelige steder i landet, og det er min erfaring, at der er endda meget stor forskel på holdninger, meninger, ønsker, og behov i Sønderjylland og nordenfjords, på Fyn og Lolland, i København og på Bornholm. 
   Det kan godt være, at man har den samme kultur i en storby som Hamburg, men her til lands er vi spredt over et større geografisk område, der danner grundlag for større forskellighed.

    Regeringen og DF har nu til hensigt at centralisere administrationen. Først slog de alle mindre kommuner sammen til storkommuner og nedlagde amterne og som om det ikke er nok, vil de nu også nedlægge de kun fem regioner, som et stort set enigt folketing vedtog få ganske få år siden. Vi skal med andre ord, hvis det står til disse tre reaktionære partier, se at komme af med nærdemokratiet.
   Og selv om vi ved den søde Vorherre ikke har nogen særlig grund til at være særlig stolte over demokratiets nuværende betingelser i dette land, så er der immervæk ingen grund til at gøre tingene værre, end de allerede er, ved at fjerne endnu mere demokrati og nærdemokrati i en omfattende centraliseringsproces.


Demokratiet er allerede nu rigeligt langt væk fra den enkelte borger!!