onsdag den 29. juni 2011

Venstre ved du, hvor du har!

     


   Venstrevælgere må nu om dage, hvis de tænker nærmere efter, føle sig vildledt af deres eget parti og den ideologi, som de siger de står for. 
     Den største løgn, som manden, der tidligere i karrieren var smuttet, før han blev gået på grund af regnskabsfusk i ministeriet, nogensinde fik fyret af, var intet mindre en begrundelsen for Danmarks deltagelse i en unødvendig krig - intet mindre end en krigsforbrydelse.
Det er vel desværre ikke for meget at kalde det således, når man bevidst engagerer sit land i en krig på falske præmisser - og iøvrigt gør det mod FN´s sikkerhedsråds beslutning.

     Forsvares kan han på trods af ihærdige forsøg ikke med,  at han troede, ar Irak
havde masseødelæggelsesvåben - for sagen var jo, at han netop arrogant havde
erklæret, at det skam ikke var noget, han troede, men noget han vidste. Da man nu
engang aldrig kan vide noget, der ikke er tilfældet, så kan vi konstatere, at han ikke
vidste noget som helst om fakta på det givne tidspunkt.


     Så når vi glemmer den lille krig, der nok mest tjente til at lille Danmarks lille
statsminister kunne få en stor post i NATO(på trods af, at den gode statsminister
bedyrede, at han skam aldrig ville løbe af pladsen i utide, hvilket han så gjorde), så var
der også andre småting, såsom et skattestop, der efterfølgende åbenbart ikke så ud til
at være så stor en succes, som man troede, at det var. 

     Og den regering, som AFR stod i spidsen for undlod at beskatte de rigtigt mange
boliggevinstmilliarder, der kunne være blevet en fed forretning for staten - og ifølge
mange økonomer på det tidspunkt burde være blevet det, dels for pengenes skyld,
dels for at forhindre en økonomisk krise. Men regeringen fik undladt at handle lige
netop i rette tid til, at vi fik krisen kort efter. 
     
     I dag har vi så en mand, også fra det liberalistiske parti Venstre -  Lars Løkke Rasmussen -  der måske mest burde huskes for sit bilagsrod i sin tid som amtsborgmester, hvor han angiveligt brugte en del offentlige midler på sprut, tobak og hotelophold, og vist nok også nogle videofilm af den slags man lejer om aftenen på hotelværelser. 
   Nu kan det selvfølgelig virke så hårdt at anklage ham for at tørre dette upassende privatforbrug af på det offentlige - det er nok mere fair at sige, at Lars bare ikke skelnede imellem sin egen tegnebog og befolkningens, da han åbenbart syntes, at det kunne være et fedt, hvem der lige betalte. Der var han ikke lige tynget af den friske man-skal-yde-før-man-kan-nyde-moral, som jo også nok mest er en moral, der gælder befolkningen, og ikke politikere. Der blev såvist også nydt lidt eller ganske meget sammen med kammeraterne Brixtofte og Pind rundt omkring på værtshuse og restauranter. Men nok om den slags småting.

     Vi har nu i snart 10 år måtte finde os i, at blive ledet af 2 sådanne typer, som ovenfor beskrevet, men ikke nok med det, også af en mindretalsregering, der har ladet sig underlægge efterkommerne af svindleren Mogens Glistrups Fremskridtspartiet, Dansk Folkeparti, udelukkende for at beholde magten - og endda så meget, at det skriger til himlen, hvis man orker eller har evner til at se efter.
   
     Det næste valg står altså mellem en flosset, disillusioneret, lille fadølsbamse, der end ikke kunne styre et topmøde som COP15, uden at blive genstand for almen latterliggørelse - og en kosmopolitisk, veluddannet, kvindelig toppolitiker, der har både indsigt, format og udseende, som repræsentant for og leder af et anderledes Danmark.

     Hvis du er almindelig lønmodtager, én af dem der holder hjulene i gang, og er i tvivl om, hvem den regering har gavnet, så kør en tur langs med vandet - se de biler, der holder uden for de smukke villaer, kig ind på Rungsted og Vedbæk lystbådehavn - mærk atmosfæren, indsnus duften af vellevned på din og andres bekostning - og prøv så at tænke over, hvordan alt dette kan lade sig praktisere i et demokratisk samfund.

      - Det skyldes netop disse partier, Venstre og De Konservative............. 

        og sidst men ikke mindst det meget nationale og socialistiske Dansk Folkeparti.
    
      - Skål!