onsdag den 8. juni 2011

Go' dag mand økseskaft!

     Indtil for nylig var Venstre og De Konservative glødende tilhængere af og fortalere for EU og Schengen-samarbejdet, der indledtes i 1995 med faste ydre grænser, og flydende grænser Schengen-landene imellem. 

   Og indtil for nylig var Dansk Folkeparti lige så glødende tilhængere og fortalere for den nuværende efterløn og pensionsordning, genforhandlet og konstrueret så sent som 2006.
     
- Og hvad er der så sket nu ?

     Venstre og Konservative har givet køb på Schengen-aftalen og Dansk Folkeparti har givet køb på efterløn og pensionsordningen. 
   Med andre ord har alle tre partier nu ført alle deres vælgere bag lyset.

     Disse tre partier har nu fået sammenkogt en gryderet, der burde være uspiselig for dem selv hver især, og ikke mindst for deres vælgere. Men hvad gør man ikke for at beholde sine taburetter ?
     - Man snyder vælgerne, og springer op og falder ned på sine tidligere udtalelser.

   Resultat: Tusindvis af danskere må nu arbejde på et mere og mere stressende arbejdsmarked, indtil de styrter, i stedet for at kunne nyde nogle aktive år som pensionister - og så skal der til gengæld sidde nogle faste grænsevagter og kontrollere nede ved grænsen -  i håb om, at man kan formindske kriminaliteten i Danmark, begået af et fåtal, som f. eks. folk fra Rumænien, der endnu ikke er medlem af Schengen-samarbejdet og mennesker, der må være sluppet igennem de ydre grænser og under alle omstændigheder vil finde en vej hertil, hvis det er det de virkelig vil.

   Da vi førhen havde faste toldbetjente ved grænsen var det alligevel muligt at smutte forbi tolderne med varer i bagagerummet, der burde have været fortoldet og var man først kommet forbi, kunne man tørre sveden af panden og ånde lettet op. De stakkels grænsevagter kunne alligevel ikke nå, at se nøjere på de tusindvis af gennemkørende døgnet igennem. Med de flydende grænser, i samarbejdet mellem tyske og danske myndigheder, kunne man der imod ikke føle sikker før man var helt hjemme og kunne gemme varerne af vejen. Man kunne nemlig blive stoppet hvor som helst før, ved og efter grænsen.

    - Et godt navn til denne nye gryderet må være: Go’ dag mand øksekaft.