torsdag den 8. september 2011

Spar os for kloge kommentatorer

     Duellen på TV2 mellem Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning Schmidt forløb på glimrende vis med en ordstyrer, der forstod at gribe ind hvor det var nødvendigt for at undgå gentagelser og valgtaler, hvad man ellers normalt kan forvente i den slags dueller. - Så langt så godt.

     Men det var ikke fair, at indlede en politisk duel, om vedkommende og aktuel politik med, at konfrontere Helle Thorning med BT’s forside om en skattesag, der grundlæggende kun vedkommer de to implicerede parter, nemlig skattemyndighederne og Helle Thorning Schmidt selv – og, som intet har med selve valget at gøre, idet sagen tilsyneladende drejer sig om petitesser af helt privat karakter.

     At se og høre diverse kommentatorer efterfølgende give deres bedømmelse af, hvem der vandt duellen, giver over hovedet ingen mening. Vælgerne har det alligevel med, som de subjektive størrelser vi er, at synes bedst om vores egen kandidat og denne vil som regel altid være vinderen. Duellen bør derfor stå for sig selv, til vælgernes bedømmelse og eventuel stillingtagen til, hvor man vil sætte sit kryds på valgdagen.

     Formålet med duellen på TV er formentlig, at tvivlerne kan få indtryk af kombattanterne og få information om aktuelle politiske emner – og om eventuel forskel på statsministerkandidaterne – og ikke om, hvad kommentatorer og eksperter mener om kandidaternes optræden på skærmen, eller ligefrem. hvem de synes  vandt duellen. 
    
     Lad duellen sætte sig hos vælgerne selv - og spar os for denne efterfølgende, meningsløse og såkaldte klogskab i fremtiden.