søndag den 10. juli 2011

Multinationale selskaber = Kr.0,00 i skat.

     Da Irland for få år siden nedsatte selskabsskatten for at tiltrække kapital - og ikke mindst for, at undgå vreden fra deres største virksomheder - var landet ved at gå rabundus.
     Da grækerne i årevis "glemte" at opkræve skatter af deres mange millionærer, var landet, uden milliardhjælp fra EU, på vej ud i druknedøden i det smukke, græske øhav.


     Herhjemme råber Venstre, Libaral Alliance og De konservative på yderligere skattelettelser for de rigeste, mens multinationale selskaber med milliardomsætninger, som f.eks. Q8, Nestle`, Kellogs, Unilever og Mc Donald's overhovedet ikke betaler skat her til lands, mens deres medarbejdere og dermed virksomhederne selv, drager fordel af velfærdsstaten, så som vuggestuer, børnehaver, skoler, hospitaler og anden, almindlig infrastruktur.
     Den senest afgåede skatteminister, Troels Lund Poulsen, lovede, ligesom de mange forgængere, at kigge på det med selskabsskatten, da han blev konfronteret med fakta, men så forlod han pladsen i utide - og den nye skatteminister, Peter Christensen, har udsat projektet på ubestemt tid.
     Han er jo også en god, borgerlig venstremand.
     Næh, - dem der skal bidrage til velfærdsstaten, er de mange, ganske almindelige lønmodtagere. De betaler kildeskat ved kasse 1 - og de render ingen steder.
- God liberal tankegang.

      De borgerlige partier bedyrer, at hvis vi ikke freder de multinationale selskaber, flytter de i hast til udlandet, hvilket er det rene nonsens og dommedagsprædiken, thi ingen andre steder end i Danmark fungerer velfærdsstaten så godt indtil videre, også selvom disse partier i det skjulte forsøger at afmontere den.

     Men det skal ikke lykkes, for vi har snart folketingsvalg, og så er det forhåbentligt slut med at betragte liberalismen som det udelukkende positivt ladede begreb, som alt for mange vil gøre det til. Liberalismen betyder, som det nok er nogen bekendt, også friheden til, at gøre lige hvad fa'n man vil.
     Det er lykkedes for mange flere, end vi måske forestiller os, selvom nogen af dem i dag har fået sig et velfortjent, enkeltværelse i Horserød.
    
     - Og der må og skal heller ikke være plads til disse snyltere i et solidarisk, socialt fællesskab.