onsdag den 20. juli 2011

videoovervågning og den personlige frihed

     Af de fem knivstikkerier, der har fundet sted de seneste dage, gik det ene ud over en rumæner, der stod ved et stoppested i Stengade på Nørrebro og ventede på en bus.

     Nu venter vi bare på, at Dansk Folkeparti melder ud med det relevante spørgsmål om, hvad en rumæner i øvrigt lavede der - og om han overhovedet havde hjemmel til at befinde sig i landet. Hvis ikke han havde det, kunne det knivoverfald jo ikke have fundet sted. Logik for burhøns. 
     Her er da ellers igen en enkeltsag, som DF må kunne bruge i deres velkendte propaganda mod udlændinge.

     Det er ellers lykkedes på glimrende vis for Dansk Folkeparti at løbe fra et vælgerløfte om ikke at forringe pension og førtidspension, for til gengæld at få mere kontrol ved grænseovergangene – og det fik de så, og dermed var regeringen reddet af gong-gongen.
     Nu, hvor det er en realitet, har både regeringen og Dansk Folkeparti så fået travlt med at forklare alt og alle, at det i virkeligheden ikke betyder noget som helst. Men andre ord har DF kunne rende fra et valgløfte og samtidig få ros af sine vælgere, uden at have fået det fjerneste i virkeligheden, - men alle har fået en lang næse.

     Det helt relevante spørgsmål for tiden er, om vi skal have mere videoovervågning på særligt udvalgte steder. Vi ser enkelte eksempler på hvordan det lykkes for myndighederne at opklare forbrydelser, for eksempel bankrøverier, eller overfald på togstationer. - Så langt så godt. Men ellers må videoovervågning i al almindelighed frarådes på det skarpeste, idet det må betragtes som direkte indgreb i den personlige frihed.


     Den mest rigtige løsning på alle disse idioters opførsel må være mere uniformeret politi i gader og stræder – og her må jeg med fuldt overlæg anvende udtrykket: "Koste hvad det vil."

     Enhver med god samvittighed ved hvilken følelse af sikkerhed man oplever, når man ser politiet i nærheden af de steder, hvor man ellers ikke ville føle sig helt tryg – og de steder i Danmark er der desværre blevet mange af de seneste ti år, ikke mindst i den alkoholiserede og stoffyldte storby, fredag og lørdag aften - og ikke mindst om natten og ud på de små timer om morgenen.

     Politi i stedet for videoovervågning. - Tak.