mandag den 3. oktober 2011

Dødbringende mobiltelefoner


    
     Når man fører motorkøretøj i beruset tilstand er man ikke i stand til, at føre motorkøretøjet i forsvarlig stand  og man får snuppet kørekortet for en periode, desuagtet, at den berusede formentlig ikke i stand til, at tænke rationelt som følge af alkoholen.

     En person der anvender sin mobiltelefon der imod, mens vedkommende fører et motorkøretøj, må formodes at være i stand til at tænke rationelt, men får alligevel kun en bøde, vel at mærke hvis det bliver opdaget af en tilstedeværende politipatrulje.

     En beregning fastslår, at en bilist der anvender sin telefon i blot 4 sekunder, med 80 km/t., bevæger sig i blinde helt op til 89 meter hen ad gade eller vej. I den periode og med den afstand, er han/hun en potentiel dræber og burde, som følge heraf, fradømmes retten til at føre motorkøretøj i en årrække på lige fod med en spritbilist.
     - Så kan de måske lære det.

     Det er blevet påvist, at hver tredje bilist taler i mobiltelefon under kørslen og jeg har selv været tæt på, at blive torpederet af en mobiltalende bilist indtil flere gange – og det kan ikke nytte noget, at råbe efter vedkommende, thi han/hun ser ud til, at være fuldstændig henfalden til en anden verden.

     Så kære politikere, det bør indføres i færdselsloven snarest muligt, at man mister kørekortet i en årrække, hvis man ikke kan finde ud af, at slukke for mobilen, mens man fører et motorkøretøj – og man kunne overveje en bødestraf for mobiltalende cyklister, som også er til stor fare for sine omgivelser.

     At gående taler i mobiltelefon og således bevæger sig bevidstløs rundt i gadebilledet er en anden sag - og må være op til de forbipasserende, der bliver skubbet rundt med, at rive telefonen ud af hånden på vedkommende.
     - Så kan de måske lære det !