mandag den 30. maj 2011

Krigsministerium

Krigsministeriet?
     Alt vores militær er underlagt Forsvarsministeriet - men i dette nye århundrede må det efterhånden være relevant at spørge, hvem vi skal forsvare os imod, og hvad der berettiger betegnelsen forsvarsministerium.
   Da Danmark tilsluttede sig Atlantpagten (nu NATO) i 1948, stod øst og vestmagterne helt tydeligt på hver sin side af en tydelig kridtstreg og knurrede af hinanden, og vores medlemsforpligtelse bestod i, at vi skulle opretholde et forsvar af vores land mod en indtrængende fjende indtil vore allierede kunne komme til hjælp.
     Vores tidligere gammelkendte fjender gennem århundreder -  Sverige, England, Slesvig-Holsten og det samlede Tyskland i nævnte rækkefølge, kan vel næppe tænkes at angribe os inden for en overskuelig fremtid.............Eller hvad?
    
     Der er mindst to gode, og velkendte, grunde til at ingen interesserer sig for at angribe Danmark.
     1. Her er ingen råstoffer.
     2. Landet er svært at holde militærstratekisk på grund af de relativt mange kyststrækninger.
    
     Så - i stedet for, at gå rundt og vente på en fjende herhjemme, sender vi folk og isenkram for milliader af kroner ud i den store verden, hvor vi i øvrigt intet har at bestille - og skal vi fortsætte med det, må vi retfærdigvis omdøbe Forsvarsministeriet til Krigsministeriet.


     Med den formodning, at sidstnævnte betegnelse kan skurre i nogles øren, vil jeg foreslå: Afdelingen For Militære Anliggender, henhørende under Finanministeriet.


     Måske kunne det få den til enhver tid siddende finansminister til at se på sagen i et nyt og tidssvarende lys.