onsdag den 7. marts 2012

Dagens ret(hver dag): Hjerner i grød!

     
          Når man ser ned over siderne med ugens tv-programmer får man den tanke, om det er TV-programchefernes overlagte hensigt at gøre os danskere dummere, end vi allerede er, og  at give os dårligere dannelse, end vi har i forvejen.
         
          Det forholder sig vel sådan, at redaktørerne skulle holde sig orienteret om, hvad der interesserer os, der skal udsættes for den såkaldte TV-underholdning(dvs. os, der betaler deres løn) og de er tydeligvis kommet frem til det resultat, at vi simpelthen er blevet dummere med tiden... og at programmerne således må formes herefter. 
For man kan vel ikke forestille sig...nej, man kan næsten ikke sige det, jeg prøver alligevel... at det er omvendt, og at det er tv der har gjort os dummere?

           Hvis vi holder os til det, der på godt nudansk hedder prime time på de to hovedkanaler, DR1 og TV2, d.v.s. tiden omkring kl. 20 og 21.00, vil man se programmer som” Herre i eget hus”, ”Hammerslag”, ”Spise med Price”, ”Kokkekampen”, ”Vores virkelig store familie”, ”Hvad bruden ikke ved”, ”Hjælp vi skal have barn”, ”Ved du hvem du er?” med de kendte, ”Liebhaverne”, ”Sporløs”, ”Danmark ifølge Bubber”, X-factor”, ”Argh! Det gjorde jeg bare ikke!” Og så ser jeg endda bort fra de øvrige skodkanaler, med ”Til middag hos…” en af de kendte, eller ”Hjemme hos…” igen en af de kendte, ligegyldigt hvor hjernedøde, bare de er kendte. 
   På en af disse kanaler kan man for eksempel opleve "Ekstrem hjemmeservice" og " Mesterkok - kun desserter" - og så har jeg kun nævnt nogle få af ugens utallige madprogrammer. Alle sammen programmer der burde sendes efter kl.24.00, mens vi andre passer vores søvn og kan vågne friske og veludhvilede på vores arbejde, uden at have forloren hare i hovedet, eller et andet uhensigtsmæssigt sted. 

          Der laves sågar flæskesteg eller andesteg fra kl. 6.30. - 09.00. om morgenen, mens man smager på sauce, vine og øl, i noget man kun kan opfatte som et forsøg på på een gang at kede seerne ihjel, og få dem til at slå sig selv ihjel ved øget indtagelse af mad og spiritus - noget danskere i gennemsnit egentlig næppe behøver at blive tilskyndet til.


          Snart får nyhedsredaktionerne vel også deres eget tv-køkken så vi kan se på madlavning igen kl. 18,30 og 19,00,22.00 og 22.30. 


          Og for at det ikke skal være løgn, så bliver disse programmer genudsendt 2-3 gange i løbet af samme uge, eller næste. 


Hvad er der blevet af aftenskolekurserne i finere madlavning for de interesserede? Så kunne vi andre blive fri for flæskestege og Price-brødre.

          - Hvad i himlens navn tænker de på derinde på TV?.................Mad, åbenbart!
         
          Man må man formode, at programcheferne kun har grød i hovedet, - eller er det os seere, der er ved at få erstattet hjernen med grød?